Puhdistuskortit korttiautomaattien sirukorttilukijoille

Nykypäivän rahaliikenteessä ovat pankki/korttiautomaatit välttämättömiä. Käytämme automaatteja nostaessamme rahaa ja maksaessamme laskuja. Virheen, usein likaantumisesta johtuvan, sattuessa automaatin toiminto yleensä keskeytyy ja automaatin käyttö estyy.

Nykyaikaisimmat automaatit on varustettu EMV standardin mukaisesti siten, että maksutapahtuman tieto välittyy kortissa olevasta sirusta magneettijuovan sijaan. Uusi ja monipuolisempi siruteknologia tekee elektronisesta maksuliikenteestä entistä turvallisempaa. Kun kortti on syötetty kortinlukijaan oikeassa asennossa, kortissa oleva siru painuu automaatin sirulukijaa vasten. Uuden teknologian ansiosta kortin ja lukijan välillä ei tapahdu hankausta. Koska kortin ja lukupinnan välillä ei ole hankausta, on myös hyvin tärkeää, että mikrosirujen pinnat ovat täysin puhtaat ja virheettömät. Jopa ihosta irronnut rasva sirun pinnalla voi johtaa häiriöön kortinlukijassa.

Ennen kuin puhdistuskortti syötetään automaatin sisään, on kortissa oleva jousi laitettava jännitykseen. Kun laskeutuvat lukupäät joutuvat kosketuksiin puhdistuskortin kanssa, jousitus vapautuu ja kortin korkealaatuinen mikrokuitupinta varmistaa mikrosirujen perusteellisen puhdistuksen. Ennalta ehkäisevän säännöllisen puhdistuksen avulla vältetään jatkossa kortinlukijoiden kalliit purkutoimenpiteet sirulukijoiden puhdistusta varten.

End of content

End of content